SOCIAL MEDIA

Love List

13 Temmuz 2017 Perşembe

En İyi Nemlendirici Krem ...


Çevresel koşullar, cilde yapılan yanlış müdahaleler ve birtakım metabolizma sorunları dermatolojik açıdan sıkıntılara neden olabilmektedir. Nem konusu bu sorunların içinde en kritik durumlardan biridir. Çünkü yapısal açıdan nemin cilt sağlığına çok büyük katkıları bulunmaktadır.

Cilt Hastalıklarında Nem Dengesinin Önemi

Kuru yapıdaki cilt, olası sorunlar için en ideal zemindir. Bunun nedeni basitçe nemliliğin direnç artıran en önemli durum olmasıdır. Elastikiyetin sağlanması, zararlı hücrelerle saha rahat savaş verilmesi için gereklidir. Ciltte gözenekler bulunur ve bunlar tabaka halinde hücrelerden meydana gelir. Bu hücrelerin de içerisinde hem yararlı hem de zararlı maddeler yer alır. Eğer serbest radikal adı verilen zararlı maddeler engellenmezse cilt sorunları için tetikleyici bir durum görülecektir. Nem dengesi cildin her açıdan sağlıklı bir yapıda devam etmesi için önemli bir detaydır.


Ürün seçerken dikkat edilmesi gerekenler;

·         Sadece nemlendiricilerde değil, diğer kozmetik ürünlerde de genel bir kural olarak ürün seçmeden önce bazı detaylara önem vermek gerekir.
·         Cilt tipinizi öğrenerek seçim yapmanız üründen alınan verimin artmasını sağlar.
·         Yanlış ürün alımı beraberinde sorunları da getireceğinden hedef soruna yönelik çözümler geliştirilmesi önerilir.
·         Kozmetik ürünler kendi içinde nitelik bakımından farklılıklara sahiptir. Paraben, alkol, sabun içermeyen ürünler genel cilt sağlığını korumak adına son derece önemlidir.
·         Hedeflediğiniz ürün en iyi nemlendirici kremi bulmaksa, üründen önce marka araştırması yapabilirsiniz. Bu araştırma sayesinde daha sağlıklı adımlar atmanız da mümkün olacaktır. Eğer potansiyel alerjiniz varsa bu durumda formüllerdeki detaylara da bakabilirsiniz. Bazı kişilerde özellikle bir maddeye alerji olduğu görülebilmektedir.

Effaclar H Serisi Avantajları

La Roche Posay Effaclar H nemlendirici markanın en iyi ürün gruplarını bir arada barındırır. Serideki ürünlerin temel amacı, ciltte meydana gelen akne, siyah nokta benzeri sorunları özel formüllerle gidermektir. Örneğin köpük ürünü, dermatolojik tedaviler sırasında cildi rahatlatmak için destek verir. Ayrıca kuruluk – nem dengesinin ayarlanmasını sağlar. Sabit kalan nem dengesi, genel cilt sağlığı için de avantaj demektir. Köpük temizleyiciler olması gerekenden fazla kuruluğa neden olmaz. Bu açıdan genel algının da aksi yönünde çalıştığı söylenebilir. Bu özellikler dışında serideki ürünlerin öne çıkan detayları şu şekildedir:

1.       Alpha bisabolol formülü sayesinde cildin yatışmasını sağlar.
2.       Daha konforlu bir his kazanmanıza katkıda bulunur.
3.      İçeriğindeki çinko ve sebum düzenleyici maddeler cildi rahatsız etmeden gözeneklerin temizlenmesini sağlar.
4.      Coco Betaine içeriği serinin önemli bir ayırt edici özelliğidir.
5.      Kurutucu tedaviler sonrası destek ve bakım kremi, hasarlı ciltler için yenileyici etki gösterir.
6.      Emilimi hızlı olan ürünler, esneklik kazandıracaktır.
7.      Termal su etkisi, yatıştırıcı özelliklerde öne çıkar.
8.      Fazla yağı emen özel bileşenler sayesinde cilt tabakalarının gücü daha hızlı biçimde artacaktır.
9.      Akne oluşumuna karşı yoğun bir nem dengesi sağlayan ürün, istenen bakımı en iyi performansla devam ettirir.
10.   Ceramide 5 cilt bariyerinin güçlenmesi için gereken desteği verir. Serinin diğer ürünlerinde de görüleceği gibi genel dengenin sağlanması hedeflenmektedir.

Sebum Dengesi ve Nemlilik

Sebum, ciltteki kıl köklerinde var olan yağlardır. Bunlar doğal halinde zararlı değil, aksine yararlıdır. Ancak gözeneklerde birikmesi akne sorununa neden olacaktır. Genel mantık olark nem ve sebum dengesinin arasında bir ilişki yoktur. Ancak her ikisi de cildin sağlığını koruması için oldukça önemlidir. Sebum, cildin ihtiyacı olan besinleri alması için gereken enerjiyi verir. Nem ise bariyer güçlendirme, kırışıklık önleme, alerji gibi sorunlara karşı direnç gösterme konularında yararlıdır. Cildin genel sağlığı bakımından nem dengesi son derece önemlidir.

Tüketilen Besinlerin Cilde Etkisi

Vücuda alınan besinler, günlük alınan su miktarı cilt sağlığının korunması bakımından önemlidir.  Bir örnekle açıklanırsa günlük su tüketimi yeterli olmadığında cildin nem dengesi de bozulur ve cilt sorunları için ideal zemin oluşur. Yine paket ürünlere ağırlık vermek, aşırı kalorisi olan işlenmiş gıdaları çok sık tüketmek ciddi sorunlara neden olacaktır. Bu sorunların başında yağlanma ve akne problemi gelir. Aniden yükselen kalori, harcanmadığı için birikerek gözenekleri doldurur ve yağlanmalara neden olur. Bu nedenle bitkisel ürünlerin düzenli olarak alınması önemlidir.

Akne İçin İdeal Önlemler

Akne en sık görülen dermatolojik sorunlardan birisidir. Gözeneklerde hava kirliliği ve yağlanma gibi nedenlere bağlı olarak tıkanma oluşur. Biriken kir, gözenekleri şişirir ve kırmızı ya da ucu beyaz iltihaplı görüntü meydana gelir. Bu sorunun daha da büyümemesi için alınacak en iyi önlem müdahale etmemek, akne olan bölümle temasta bulunmamaktır. Çünkü dokunulan bölge yeni sorunlar için zemin hazırlar.

Hipoalerjenik Krem Avantajı

Kavram tanımlaması yapılırsa hipoalerjenik kremler alerjiye neden olan durumları engelleyen maddelerdir. Özellikle hassas yapıya sahip ciltlerde bu özelliğinin getirdiği fayda bir hayli fazladır.  Yakın dönemde dermakozmetik alanda sıkça kullanılan bu kavram, daha az alerji potansiyeli olan durumlara gönderme yapar.  Bu önemli bir ayrıntıdır, çünkü giderek fiziksel direncin düşmesi insanlardaki alerji potansiyelini çoğaltmaktadır. Bunun önüne geçilmesi için dengelemeye ihtiyaç duyulur.

Tüm La Roche Posay ürünlerine indirimli olarak aşağıdaki adresten ulaşabilirsiniz:

18 yorum :

  1. Cildim nemi nereden alıyor bilmiyorum fakat pek de ihtiyaç duymuyorum bu tür kremlere

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. o zaman ... şimdi kıskandım seni... çünkü benim cildim çok nemsiz :)

      Sil
  2. Nice post.
    please folow me
    http://fashiontrendsfashionblog.blogspot.ba/

    YanıtlaSil
  3. yazılarında bu denli detay bilgiler olmasını çok beğeniyorum. Aradığım tüm cevaplara ulaşıyorum. Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  4. Hi dear! Thank´s for your visit! I´m following your blog too :)

    This brand is amazing! 100% of quality!

    http://sosweetgirlythings.blogspot.pt/

    YanıtlaSil
  5. Nemlendirici olmadan asla yapamıyorum gerçekten.Cildim çok çabuk kuruyor. Öneriler için teşekkürler canım..

    YanıtlaSil
  6. Çok harika bir paylaşım olmuş cildim çok yağlı ama yine de neme ihtiyacı oluyor...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. güzel yorumun için ben teşekkür ederim.

      Sil
  7. Yazın ve sivilceli dönemlerimde kurtarıcım

    YanıtlaSil
  8. En sevdiğim markalardan biri. Benim gibi kuru ve hassas cilde sahip olanların imdadına yetişiyor.

    YanıtlaSil