SOCIAL MEDIA

Love List

3 Temmuz 2017 Pazartesi

Akneli Ciltler İçin Bakım Önerileri ...


Akne en yaygın görülen cilt problemlerinden biridir. Gözeneklerin içinde farklı nedenlerle biriken kir ve yağ tabakası deri altında şişerek akne ya da sivilce şeklinde kendini gösterir. Bu durum çoğu zaman görsel açıdan sorun yaratır. Bazen siyah nokta halinde bazen de kırmızı ve ucu beyaz şekilde görülebilir.

Sebum Dengesi Akneyi Nasıl Etkiler?

Sebum, kıl köklerinin ucunda yer alan ve cildin koruma etkisini geliştiren bir yağdır. Bunun deri sağlığı açısından önemi son derece büyüktür. Ancak bu kıl köklerinde biriken yağ, bir süre sonra şişkinliğe neden olabilir. Akne oluşumunun da en yaygın nedenlerinden birisi budur. Sebum her zaman olması gereken koruyucu bir maddedir, ancak kıl köklerinden meydana gelen sorunların giderilmesi gerekmektedir. Bunun için de ayrıca bir müdahaleye ihtiyaç duyulur.



Stres Seviyesinin Akne Üzerindeki Etkisi

Cilt sorunlarının birçoğunda temel kaynak strestir. Bunun nedeni cildin direncini zayıflatan salgılar üretilmesine neden olmasıdır. Yoğun stres halindeyken cildin savunma sistemi de çöker. Daha fazla yağ salgılanır ve bu salgılar sivilceye neden olur.

Kadınlarda Regl Öncesi Dönem

Hormon dengesizlikleri kadınların regl dönemi öncesinde en üst seviyededir. Bu durum, stres seviyesi başta olmak üzere fiziksel açıdan da çok sayıda sorunu beraberinde getirir. Normal dengelerinden farklı şekilde devam eden hormonlar sivilceler için de bir anlamda tetikleyici olur.

Ergenlik Sivilceleri

En yayın görülen sivilcelerdir. Vücudun çocukluktan yetişkinliğe geçiş aşamasında büyümeye bağlı olarak yoğun yağ salgılanması görüldüğü için aniden yüz ve cildin diğer bölümlerinde sivilceler belirir. Bu durum çoğu zaman geçicidir. Ancak sivilceleri sadece ergenlikle sınırlandırmak pek de doğru bir bakış açısı değildir.

Yanlış Beslenme ve Akne İlişkisi

Beslenme ve akne arasında her ne kadar yok gibi görünse de bir ilişki vardır. Tükettiğiniz besinlerin özellikleri sivilce oluşumu için belirleyici bir rolü olur. Şöyle ki, hızlı biçimde şekeri ve enerjiyi yükselten ürünler sivilce için daha uygun zemin hazırlar. Bunun nedeni, bu pakette satılan ve çok yüksek kalorili yiyeceklerin enerji fazlasını hızlı biçimde yağa dönüştürmesidir. Daha açık bir ifadeyle aniden vücuda alınan ama harcanmayan enerji, depolanmak üzere yağ gözeneklerinde birikir. Fazla yağ miktarı da beraberinde sivilce oluşumu için zemin hazırlayacaktır.

Akne Sadece Yağlı Ciltlerde mi Oluşur?

Cilt tipi ve akne arasındaki ilişki baz alındığında aslında kesin sonuçlar almak pek de mümkün değildir. Yani bu durum biraz da sizin kendi cildinize bakmanızla ilgilidir. Çok yağlı bir cilt yapınız varsa ama cildinizin temizliğini düzenli olarak yapıyorsanız bu durumda sivilce oluşumu görülmez. Ama kuru yapıda bir cildiniz varsa ve hiç nemlendirme yapmıyorsanız da yine sivilce sorunları görülebilir. Gözeneklerde biriken kir vs. kuru cilt yapısı da olsa akneye neden olabilecektir.

Akneleri Devamlı Makyajla Kapatmak Sağlıklı Mıdır?

Akneleri sürekli makyajla kapatmak, var olan sorunların üzerini çözmeden kapatmakla eş değer bir durumdur. Sadece görüntü olarak pürüzleri giderirsiniz, ancak gözeneklerdeki potansiyel sorunlar varlığını devam ettirir. Bu noktada kendi alacağınız bazı önlemler işe yarayacaktır. Üst üste makyaj yapmak yerine günlük rutin içinde en azından bir kere cilt temizliği yapmanız önerilir. Ayrıca gece yatarken de makyajlı uyumamakta yarar var.

Akne Engellemek İçin Yapılması Gerekenler

Aknelerin oluşumunu engellemek için aslında sorunun çıkış kaynağına odaklanmanız ve bunları yapmamanız yeterli olacaktır. Basitçe sıralamak gerekirse;
1.       Stres seviyesini azaltmak
2.       Beslenmeye dikkat etmek
3.      Bol su içmek
4.      Her gün cildi nemlendirmek, akne giderici ürünlere yönelmek
5.      Bazı bitkilerden yararlanmak, haftada bir kere doğal özlere başvurmak
6.      Haftada bir kere doğal cilt maskesi yapmak
7.      Akne oluşan bölüme dokunmamak
8.      Gözeneklerin hiçbirine elle müdahale etmemek
9.      Cilt hassasiyetleri konusunda farkında olmak
10.   Uzun süre güneş altında kalmamak gibi sıralanabilir.

Akne Tedavisi İçin Ürün Seçimi

Akne sorunu için doğrudan bir ürünle çözüm getirmek istediğinizde ürün seçimi konusunda da gereken hassasiyeti göstermeniz önerilir.  Bunun nedeni yanlış ürünlerin daha farklı dermatolojik sorunlara neden olabilmesidir.  Akne tedavisi için düşünüldüğünde kullanılan ürünün kendi cilt yapınıza uymaması halinde yeni sorunların baş göstereceği fark edilebilir.

Ürün Kullanırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Kozmetik ürünlerde marka ve ürün içeriklerinin ayrıca önemli olduğuna dikkat etmek gerekiyor. Akne giderici ürün önerisi olarak Bioderma Sebium Global ve tercih edebileceğiniz farklı ürünler için satın aldığınız firmaya dikkat etmekte yarar var. Diğer bir ifadeyle bir üründen emin değilseniz, önce içeriğine bakabilir, sonra da satın alacağınızı firmanın genel satış karakteristiğine dikkat edebilirsiniz. Ancak bunların da dışında satın aldığınız ürünle ilgili maksimum performans alabilmeniz için şunlara özen göstermeniz gerekmekte:
·         Krem ya da serum ürünlerini mutlaka önceden temizlenmiş bir cilde uygulayın. Gözeneklere daha fazla işlemesi için önemli bir detaydır. Gözeneklere hızlı şekilde işleyen ürünler, daha çok etki gösterecektir.
·         Ürünü çok fazla ya da çok az kullanmayın. Gereğinden az ya da fazla kullanım yeni cilt sorunlarına neden olabilir.
·         Kullanılan her ürünün kendi formülüne göre özel bir kullanım şekli olabilir. Bu nedenle üzerindeki kullanım talimatlarını mutlaka dikkate almanız önerilir.
·         Makyaj üzerine akne kremi ya da diğer dermatolojik ürünleri kullanmamaya çalışın. Gözeneklerin kapalı olması üründen alınan verimi düşürür.


Bioderma ürünlerini portakalrengi.com’dan indirimli olarak satın alabilirsiniz.

48 yorum :

  1. Bu bilgi iyi oldu oglum için arastirayim 😊

    YanıtlaSil
  2. Bu faydalı yazı için teşekkürler 😊

    YanıtlaSil
  3. bende yorumun için teşekkür ederim .

    YanıtlaSil
  4. Cok guzel bır yazı olmus, yazdıklarını dıkkate alacagım

    YanıtlaSil
  5. Interesting post my dear, thank you for sharing :-)

    YanıtlaSil
  6. Great post. Have a nice week.
    Kisses
    Nancy :)

    YanıtlaSil
  7. danke ... have a nice july :)

    YanıtlaSil
  8. Beslenme birinci düzeyde önemli. Tabi hormonal nedenler de akne sebebi olabiliyor.
    Doğal yöntemlerden yeşil veya beyaz kil ile aynı sefa, papatya gibi bitkileri maske yapılması cilde iyi gelir.

    YanıtlaSil
  9. önerilerini dikkate alacağım , sevgiler.

    YanıtlaSil
  10. Çok güzel bilgiler vermişsin. Teşekkür ederim. Zaman zaman stres nedeniyle bir iki tane sivilce çıkar bende de. Özel bir şey kullanmıyorum bu yüzden.

    YanıtlaSil
  11. bende güzel yorumun için teşekkür ederim .

    YanıtlaSil
  12. Çok yararlı yazı olmuş. Umarım birilerine faydası dokunmuştur

    YanıtlaSil
  13. Beslenme, hormonlar, stres cildi en çok etkileyen faktörlerden bence de:) Emeğinize sağlık harika bir yazı olmuş <3 :)

    YanıtlaSil
  14. Akneli cilt,özgüvenin de düşmesine neden oluyor.Güzel bilgiler :)

    YanıtlaSil
  15. Çok faydalı bir yazı olmuş :))

    YanıtlaSil
  16. Bu faydalı bilgiler için çok teşekkürler .bilmediğim ne çok şey varmış . Daha da dikkat edeceğim canım 😘

    YanıtlaSil
  17. Çok faydalı bir yayın olmuş . İhtiyacı olanların çok işine yarayacak bu bilgiler ;)

    YanıtlaSil
  18. Thanks a lot :D

    the post was super useful my dear. I love Bioderma Acne products!

    NEW BLOGGERTIPS POST | How do I EDIT my IG PHOTOS: VSCO/FACETUNE/IG TOOLS.
    InstagramFacebook Official PageMiguel Gouveia / Blog Pieces Of Me :D

    YanıtlaSil
  19. Görüyorum ki ben fazla müddahelede bulunuyorum, sanırım yapmamalıyım :) teşekkürler güzel paylaşımın için , sevgiler...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende yorumunuz için teşekkür ederim .

      Sil
  20. Yaaa ben de dayanamıyorum oynuyorum yüzümle😔 Eşim de sürekli çek elini diye söyleniyor... temiz tutmak çok önemli... harika bilgiler vermişsin teşekkürler

    YanıtlaSil
  21. Benim de yağlı ve hassas cildim var. En ufak şeyde sivilce atıyor hemen. Özellikle dudak üstünde çıkmasından nefret ediyorum.

    YanıtlaSil
  22. Thank you for this interesting information.

    YanıtlaSil
  23. Ah ne zordur akneli cilt bakımı iyi bir bilgi paylaşımı olmuş ☺️

    YanıtlaSil
  24. Güzel bir bilgilendirme yazısı olmuş :) Aah bu regl öncesi ve sonrası dönem yokmu hayatımdan rahat 14 gün çalıyor :(

    YanıtlaSil
  25. Hepsi çok doğru bilgiler, akneyle savaşta olan bi insan olarak yapılan en büyük yanlışın çok problemli ciltlerin sürekki makyaj yapamsı. Sorunun kökünü bulmak önemli. Stres seviyesini azaltmak çok zor bana kalırsa

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. sana tamamen katılıyorum, yorumun için teşekkürler.

      Sil
  26. I use some of their skicnare cosmetics now)

    YanıtlaSil