SOCIAL MEDIA

Love List

23 Ocak 2015 Cuma

Part 2: Bitkisel Yağlar ...


Kozmetik marketlerde ki doğal yağlar benim oldukça ilgimi çekse de almaya cesaret edemem. Çünkü hangi yağ ne işe yarar tam olarak bilemem. Üzerindeki bilgilerde beni pek fazla tatmin etmez açıkçası. Bugünkü yazı dizisi de bu yağlarla ilgili. Bakalım hangi yağ ne işe yarıyormuş?

Norveç Böğürteni Yağı 
Norveç Böğürteninden elde edilen yağ çok güçlü bir nemlendiricidir. Yaşanan el ve dudak çatlamaları, ciltte pullanma gibi problemler için çok önemli bir yağdır. Çatlak oluşumunu engelleme, çatlakları giderme, seboreik dermatit ve ürtiker gibi cilt problemleri için rahatlıkla kullanılabilir.

Acı Badem Yağı 
E vitamin deposu olan yağ özelikle çatlak oluşumunu engellemek için önerilir. Mevcut çatlakların giderilmesine de yardımcı olur. Acı badem yağı 4-5 damla parmak uçlarına damlatılarak ısıtılır ve masaj yöntemi ile cilde uygulanır.

Ylang Ylang Yağı 
Saç uçlarına ve saç diplerine uygulandığında saç kırıklarını gidermede ve saçın hızlı uzamasına destek olmada kullanılmaktadır. Sebum dengeleyici etkisinden ( yağ dengeleyici) dolayı da akneli ve sivilceli ciltlerin bakımında da kullanılabilir. Ylang Ylang yağı kokulu yapısı ile banyo suyuna kullanıldığında yatıştırıcı ve afrodizyak etki gösterir.

Mavi Anemon Yağı 
Anti- aging etkisi ile bilinmektedir. Cilde masaj yaparak özellikle akşamları uygulanmalıdır. İçerisindeki bileşimlerle cildi kolajen dokusunu kuvvetlendirebilir. Kırışıklık oluşumunu önlemeye yardımcı olacaktır. Yağlı ciltlerde de yağ dengesini sağlayabilir.
Uyarı: Hassas ciltlerin kullanmaması gerekmektedir. Göz çevresi hariç yüz ve boyun bölgesinde uygulanır.

Nar Çekirdeği Yağı 
Yüksek oranda E vitamini içerir. Bu da nar çekirdeği yağını önemli bir antioksidan yapmaktadır. Özellikle kışın cildin nem dengesini sağlanmasında ve cildin yenilenmesinde etkili olabilmektedir. Cildin elastikiyetini artırmada yardımcı olabilir.

Hindistan Cevizi Yağı 
Saçları besleyici, vücudu rahatlatıcı ve dinlendirici olarak kullanılabilir. Bölgesel ağrılarda masaj şeklinde uygulanabilir.

Hint Yağı
Haricen kullanımı kirpik ve saç diplerinin beslenmesinde, cilt problemlerinin onarılmasına yardımcı olabilir.

 Sarı Kantaron Yağı
Yara ve yanık bakımında günlük olarak kullanılabilir. Cildi beslemeye yardımcıdır.

 Kabak Çekirdeği Yağı
Bağırsakları yumuşatıcı etkisi sebebi ile bir fincan suya 3-4 damla damlatılarak içilebilir. Cilde masaj yapmak suretiyle uygulanması cildi yumuşatır ve yağlanma belirtilerini azaltmaya yardımcı olabilir.

 Buğday Özü Yağı
Yıpranmış ciltlerin onarılmasında, cilt lekeleri ve doğum sonrası çatlakların giderilmesinde saç bakımında kullanılabilir.

  Melisa Yağı 
Aromaterapide depresyon kaynaklı sinirleri yatıştırmada yardımcı olarak kullanılır. Cildi beslemeye ve nemlendirmeye yardımcı olur.

Nane Yağı 
İnhilasyon yolu ile kullanımında kişiye tazeleme ve ferahlık hissi verir. Sinirsel kaynaklı baş ağrılarında, migren ve sinüzitte yardımcı olarak kullanımı yaygındır.



6 yorum :

  1. Yaş ilerledikçe yağlara ilgim arttı benim bu güzel yazın içinteşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. aynen bende de yaş yaş ilerledikce böğle doağl yağlara ilgim arttı seride güzel bilgiler var takip edersen sevinirim

      Sil
  2. Hep aklımda olan bir yazı yazmışsın, ben de paylaşırım o zaman hazır yazılmışı varsa :)) Ellerine sağlık çok faydalı bir yazı olmuşç

    YanıtlaSil
  3. Merhaba :) Çok faideli bir paylaşım olmuş. Bi köşede durası, arada bakılası. Çok teşekkürler, sevgiler... :)

    YanıtlaSil