SOCIAL MEDIA

Love List

30 Eylül 2014 Salı

NTVMSNBC kültür mirasına sahip çıkıyor ! Peki Ya siz ?


Ntvmsnbc internet sitesi, Arkeoloji bölümünde başlatılan “Kültür mirasımıza sahip çıkalım” kampanyası ile herkesi kaçakçılığa, tahribata, defineciliğe karşı sağduyuya davet ediyor. Oluşturulan ihbar hattıyla internet üzerinden ihbar yapıp, çevrenizde gördüğünüz yasadışı herşeyi resimleyerek siz de kültürel mirasımızı koruma adına birşeyler yapabilirsiniz.
Konuyla ilgili sitedeki açıklama;
“Anadolu’nun dört bir yanında kaçak, izinsiz yapılaşma, çarpık kentleşme, define arama ve soygun amaçlı kültür mirasına yönelik talan ve tahribatı bize ihbar edin, sahip çıkalım.
Tarihi eser veya objelerin aslına uygun yapılmayan restorasyonları, yanlış konumsal uygulamaları da bize bildirebilirsiniz.
Bu konuların yanısıra ihbarlarınızda; kaderine terkedilmiş, insan ya da doğa tahribatına uğramış, “kültürel sit alanı” olarak tanımlanmamış ama tarihi nitelik arz eden, bilinmeyen veya az bilinen bölgelere de dikkat çekebilirsiniz.
Bunun için yapacağınız tek şey; çevrenizdeki tarihi doku ve kültürel özelliği bulunan yapı veya yapı unsurlarına karşı girişilen saldırıları bizlere iletmek. Konuyla ilgili yazınızı ve fotoğrafı aşağıdaki form üzerinden bizlere iletebilir ya da aynı bilgileri e-posta adresimiz tarih@ntvmsnbc.com‘a gönderebilirsiniz.
Söz konusu tahribat ya da talanın yer tespiti için adreslendirmeniz, ve ortaya çıkan yıkımın boyutlarını detaylı şekilde dile getirmeniz duyurunuzun yanıt bulması için büyük önem taşıyor.
İnsanlığın ortak kültür ve tarih mirasına sahip çıkmak; uygarlığın beşiği Anadolu’daki yıkım, yağma ve tahribata “dur” demek için siz de “görmezden gelmeyin”!
Uyarı : İsimsiz ve irtibat bilgileri bulunmayan ihbarlar değerlendirilmeyecektir.”

İhbar için tık tık

2 yorum :

  1. Ciao, ti ringrazio tanto della visita!! Complimenti per il tuo bellissimo blog, ti seguirò con piacere!!!
    Buona giornata, a presto.
    Annarita

    YanıtlaSil