SOCIAL MEDIA

Love List

8 Temmuz 2014 Salı

Modanın Yok Olmasına İzin Vermeyin !

Arkadaşlar hafta sonu H & M mağazasından alışveriş yaparken bir kampanya bröşürü elime geçti  ve sizinle paylaşmak istedim .

Bröşürün başlığı ; Modanın Yok Olmasına İzin Vermeyin di  , bende içeriği hakkında bir fikrim olmadan inceleömeye başladım . Broiür H & M mağazalarında kıyafet toplama girişimi  hakkında bilmeniz gereken her şey  diyordu ki bende zaman zaman bahar temizliği yaptığımda artık kullanmıyacağım kıyafetleri verecek yer ararken oldukça zorlandığımdan okumaya devam ettim.

Bundan sonraki kısımları broşürden aynen alıp sizinle paylaşıyorum , umarım birilerine faydalı olma vesilesi oluruz ...

Yaşasın Moda !

Her yıl tonlarca kumaş çöplüklerde birikiyor. Oysa bu kumaş ve kıyafetlerin neredeyse %95’i yeniden kullanılabilir. Bu nedenle artık mağazalarımızda kıyafet topluyoruz. Kıyafetler her marka, her kalite ve her koşulda olabilir

Yani eskimiş, yıpranmış ya da modası fena halde geçmiş giysileriniz varsa – çöpe atmayın ya da gardırobunuzun bir köşesinde birikmelerine izin vermeyin. Bize getirin ve boşa harcanan kıyafet miktarının azaltılmasına yardım edin. Kullanmayacağınız kıyafetlerinizi seçili H&M mağazalarına getirin. Teslim ettiğiniz her kıyafet torbası için bir sonraki alışverişinizde kullanmak üzere bir hediye çeki alacaksınız. 

Kıyafetleriniz her zamanki gönderilerimizle birlikte en yakın işleme tesisine gönderilir ve burada sınıflandırılarak elde tek tek ayıklanır. Hedef sıfır atık üretmektir. Fazlasıyla eskimiş ve yıpranmış kıyafetler geri dönüştürülerek hammadde ve yeni ürün haline getirilecektir.

Nasıl Çalışır :
 

 Geri Giyim. Tekrar giyilebilen kıyefetler tüm dünyada ikinci el olarak pazarlanır.

Geri Kullanım . Artık giyilmesi mümkün olmayan kumaşlar temizlik bezi gibi diğer ürünlere dönüştürülür.

Geri Dönüşüm. Yeniden kullanılamayan kumaşlar tekstil lifi olarak ikinci bir şans elde eder ya da otomotiv endüstrisine yönelik yalıtım ve nemlendirme amaçlı malzemelerin üretiminde kullanılır.

Enerji. Geri giyim, geri kullanım ya da geri dönüşümü mümkün olmayan kumaşlar enerji üretiminde kullanılır.

Sorular ?


S:H&M bunu neden yapıyor?
C:Çünkü çöplüklerde biriken atık miktarını sınırlayarak moda endüstrisinin çevresel etkisini azaltmak istiyoruz.

S:Tüm H&M mağazalarına kıyafet ve ev tekstil ürünü bırakabiliyor muyuz?
C:Evet. 

S:Yalnızca H&M marka kıyafetleri mi kabul edeceksiniz?
C:Tabii ki hayır. Her marka ve her koşuldaki her türlü kıyafete açığız.
S:Ne getirebilirim?
C:Kıyafet ve ev tekstil ürünlerini kabul ediyoruz.
S:Teslim edebileceğim kıyafet miktarı konusunda bir sınırlama var mı ve herhangi bir ödül var mı?
C:Kıyafet getirmede bir sınırlama yok ancak her müşteri günde en fazla iki adet indirim çeki alabilir. Getirdiğiniz her alışveriş torbası için 5 TL değerinde indirim çeki kazanırsınız
S:H&M geri getirilen kıyafetlerden kazanç sağlayacak mı?
C:Hayır. Elde edilen gelir müşterilerimizi ödüllendirmek, yerel yardım kuruluşlarına bağışta bulunmak ve yeni geri dönüşüm teknolojilerine yatırım amaçlı değerlendirilecektir.

S:H&M CharityStar nedir?
C:Topladığımız kıyafetlerin her kilosu için H&M'in seçtiği bir hayır kuruluşuna ortağımız I:Collect tarafından 0.02 Euro bağışlanacak. Toplanan kıyafet ve bağışlanan para miktarı ve ülkenizdeki yerel hayır kuruluşu hakkında daha fazla bilgi edinmek için ziyaret edin: www.hm.charitystar.com


 

Yorum Gönder